Skip to content

Partners

moment_festif_convivial

Geëngageerde partners

Ice Screen

Zeefdrukkerscollectief

#vennoot Smart #Brussel

Ice Screen is een artisanaal zeefdrukatelier dat innovatieve en out of the box projecten creëert, publiceert en uitgeeft. Micro-oplages, kleurrijke werken, festivals, professionele begeleiding, animatie van creatieve workshops en initiatielessen zeefdruk, ze zijn altijd wel met iets bezig ... zolang er maar gedrukte afbeeldingen bij zijn. Je vindt hun atelier in de BAF, dat je in de namiddag kan bezoeken.

icescreen.be

→ Afspraak op de binnenkoer van 12u30 tot 17u30 om je eigen tas te zeefdrukken

Cuistax

Collectief voor illustratie en fanzines

#vennoot Smart #Brussel

Cuistax brengt kleurrijke, tweetalige fanzines in risodruk uit, met grappige verhalen, spelletjes of knutselwerkjes voor jong en oud! Het collectief bestaat uit auteurs, illustratoren en illustratrices, een grafisch ontwerpster en een vertaler die in Brussel geboren of gevestigd zijn. Ze geven workshops, doen animaties, maken muurschilderingen en creëren nu eens vluchtige, dan weer tijdloze illustraties in de openbare ruimte. Cuistax huurt een atelier bij Smart en siert je tas graag met een illustratie ...

cuistaxfanzine.com

→ Afspraak aan de stand van Ice Screen op de binnenkoer om te ontdekken welke illustraties Cuistax voor de gelegenheid heeft gemaakt

Remorquable

Vzw voor zachte en actieve mobiliteit

#zachte mobiliteit #Brussel

De vzw Remorquable wil de actieve mobiliteit in Brussel bevorderen en leent fietskarren uit aan haar leden. De vereniging gebruikt haar fietskarren ook voor andere doeleinden en animatie in diverse domeinen.

remorquable.be

→ Afspraak op de binnenkoer van 13 tot 20 uur om jezelf op de gevoelige plaat te laten vastleggen

Nerds

Een prettig gestoorde minifanfare

#vennoot Smart #België

Een muzikaal project van vier onbeholpen kerels die een absurde, gekke show opvoeren. Vier asociale overgekwalificeerde muzikanten vormen een minifanfare die klanken teweegbrengt zoals je ze nog nooit gehoord hebt! Hoe meer het publiek beweegt, hoe beter ze spelen naar het schijnt.

radiscalson.be/nerds

→ Afspraak vanaf 18u30 op de binnenkoer om je hele lijf los te gooien

Rrita Jashari

DJ

#vennoot Smart #Brussel

Rrita Jashari is wereldberoemd in de Brusselse art- en dj-scene, en ze houdt wel van een beetje dissonantie. Ze mixt experimentele en vreemde, underground klanken of bassen, en begeestert het publiek met haar pretentieloos eclecticisme. Kortom, de perfecte cocktail voor een avondje op de dansvloer!

culte.be/agency/rritajashari

→ Afspraak in zaal Barcelona vanaf 21 uur om – bijna – de hele nacht te dansen

Liminal

Sensibilisering en begeleiding op het vlak van gender

#maatschappelijk #Brussel

Liminal streeft naar een wereld waarin mannelijkheid niet meer door patriarchale normen en genderverwachtingen wordt gedefinieerd. Liminal nodigt iedereen uit om zich op een bewuste en authentieke manier te uiten, deel te nemen aan workshops enz. om ons begrip voor elkaar te versterken en een zorgcultuur met meer gelijkheid en inclusie te bevorderen.

liminal.brussels

→ Afspraak zaal Green van 13u45 tot 15u15 voor de workshop “Masculinité·s en évolution”

Bloom in progress

Opleidingen en HR-begeleiding in ondernemingen

#lokaal #maatschappelijk

Coaching, facilitering, opleiding of begeleiding ... de dames van Bloom in progress hebben de nodige ervaring om te voldoen aan de behoeften van de teams in de ondernemingen die ze helpen. Hun credo is menselijkheid. Daarom bieden ze oplossingen op maat. Want om hun samenwerking te doen slagen, moeten ze zich kunnen aanpassen aan de behoeften van elk collectief en elke persoon.

bloominprogress.com

→ Afspraak in zaal Milan van 13u45 tot 15u15 voor de workshop “L’Art du pitch”

Lina, Soulfood Mama

Chef-kok

#vennoot Smart #Brussel #gezond

Ze selecteert met zorg de beste producten, versnijdt en kruidt ze, laat ze sudderen en dresseert ze mooi op een bord... maar het liefst van al tilt ze haar gerechten naar een hoger niveau met een pittige toets. Maak kennis met Lina van Soulfood Mama en haar kleurrijke bordjes die overheerlijk geuren! Haar droom? Je meenemen op een culinaire reis naar andere horizonten door haar keuken met duizenden smaken met je te delen.

soulfood-mama.com

→ Afspraak in de Keuken van 13u45 tot 15u15, en van 15u45 tot 17u15 voor de workshop “Recepten met pit”

COOPCITY

Begeleiding van sociaal ondernemers

#sociale economie #Brussel

COOPCITY wil huidige en toekomstige sociale ondernemers in Brussel inspiratie, samenwerking, coaching en training bieden. De vereniging steunt daarvoor op een sterk ecosysteem van partners en een geëngageerde gemeenschap die de economie willen omvormen ten gunste van een meer coöperatieve en inclusieve samenleving, die ten dienste staat van de burgers.

coopcity.be

→ Afspraak in zaal Bruxelles van 13u45 tot 15u15 voor de workshop “Être accompagné·e par les structures de l’économie sociale: par qui, comment, quelles spécificités?”

Déclic en perspectivES

Sensibilisering & ontwikkeling van ideeën voor projecten in de sociale en solidaire economie

#sociale economie #België

De vzw Déclic en PerspectivES geeft iedereen de kans om bij te dragen tot een meer rechtvaardige, solidaire en menselijke economie door een ondernemingsproject in de sociale en solidaire economie op te zetten. We sensibiliseren onze deelnemers over die economie en over de uitdagingen voor onze maatschappij vandaag, we gaan op zoek naar inspirerende initiatieven en helpen hen door middel van collectieve intelligentie om ideeën op te doen voor zinvolle projecten. Als incubator van projecten helpen we toekomstige ondernemers om de krijtlijnen van levensvatbare projecten in de sociale en solidaire economie uit te tekenen. Daarna kunnen ze een beroep doen op ondernemingen die ondersteuning bieden om hun project verder uit te bouwen.

declic-en-perspectives.be

→ Afspraak in zaal Bruxelles van 13u45 tot 15u15 voor de workshop “Être accompagné·e par les structures de l’économie sociale: par qui, comment, quelles spécificités?”

Pour La Solidarité

European think & do tank

#sociale economie #Europa #mentoraat

Pour La Solidarité is een onafhankelijke, Europese denk- en doetank die een subtiel evenwicht nastreeft tussen economische ontwikkeling en sociale rechtvaardigheid. Ze ijvert voor een solidair en duurzaam Europa en zet zich daarom in voor de verdediging en consolidering van het Europese sociale model. Het multiculturele, multidisciplinaire team werkt samen met tal van sociaal-economische actoren met het devies “Begrijpen, verbinden en ondersteunen om actie te ondernemen!”

pourlasolidarite.eu

Afspraak in zaal Bruxelles van 13u45 tot 15u15 voor de workshop “Être accompagné·e par les structures de l’économie sociale: par qui, comment, quelles spécificités?”

SAW-B

Verdediging en ontplooiing van de sociale en solidaire economie

#sociale economie #België

SAW-B is niet alleen een federatie van verenigingen en ondernemingen in de sociale en solidaire economie, maar ook een adviesbureau voor de ontwikkeling van sociale ondernemingen en voor levenslang leren. Ze zet zich in voor de hernieuwing van economische praktijken uit de sociale en solidaire economie.

saw-b.be

→ Afspraak in zaal Bruxelles van 13u45 tot 15u15 voor de workshop “Être accompagné·e par les structures de l’économie sociale: par qui, comment, quelles spécificités?”

Compagnie Les Barbares

Theatergezelschap

Verhalen vertellen met een pedagogische insteek, mensen laten lachen, hen doen nadenken en hen helpen om het verloop van de wereld in het grotere geschiedenisplaatje te begrijpen … dat is de ambitie van dit Frans-Zwitserse gezelschap.
De toeschouwer wordt nauw betrokken bij wat er op de bühne gebeurt doordat de acteurs gemeenschappelijke zorgen delen, maar hun spel is altijd vrolijk, levendig en hoopvol!

compagnielesbarbares.com

→ Afspraak in de KOP van 15u45 tot 17u15 voor de performance “Les Surfeurs de la Finance”

Gaëtan Bayot

Acteur en ceremoniemeester

#vennoot Smart

Met Gaëtan valt er op evenementen altijd wel wat te beleven. Tot groot jolijt van jong en oud improviseert hij er op los: nu eens is hij een barokke koning, dan weer funky animator ... Animatie, plezier en zelfspot verzekerd!

→ Afspraak de hele dag door, nu eens hier, dan weer daar… Je herkent ‘m aan zijn discrete stem en nonchalante houding

Sylvie Jamar, Hemera

Vorming en coaching

#vennoot Smart #Brussel

De druk loslaten, opnieuw de dialoog aangaan, spanningen oplossen … Sylvie weet raad. Ze interesseert zich voor de mens en diens relaties: ze faciliteert, bemiddelt, coacht en helpt mensen – zowel individueel als in groep – om problematische situaties vanop een afstand te bekijken.

hemerasolutions.com

→ Afspraak in zaal Amsterdam van 15u45 tot 17u15 voor de workshop “Séance découverte de co-développement”

En leveranciers die het verschil maken

Apus et les cocottes volantes

Vegetarische gerechten

#circulair #Sint-Gillis #bio #sociaal #supralokaal

Sinds 2018 zorgen Charlotte, Roland en hun team voor de lekkerste catering. De keuken van Apus & les cocottes volantes verveelt nooit, ze is inventief en divers, en zit vol vitamines. Ze gebruiken enkel biologische producten en kiezen resoluut voor kleur en smaak.
Om duimen en vingers bij af te likken!

apusetlescocottesvolantes.com

→ Afspraak voor de lunch op de binnenkoer om een goedgevuld, overheerlijk bordje te verorberen

Les Gastrosophes

Circulair en solidair koken

#Brussel #circulair #sociaal

Gastrosophes: m. zn. mv. 19e eeuw. Afgeleid van ‘gaster’ (maag) en ‘sophia’ (wijsheid). Buitenbeentjes die leven volgens de heilige Drievuldigheid hart, ziel en maag. Levensgenieters in hart en nieren. Van het Franse werkwoord ‘gastrosopher’: eten of eten maken met veel liefde en gulheid. Gelukkig zijn.
Anders koken om te vechten tegen armoede & voedselverspilling, die doelstelling heeft het team van Les Gastrosophes zichzelf opgelegd. Ze vonden immers dat het hoog tijd was om op een andere manier in de keuken te staan.

facebook.com/lesgastrosophes

→ Ontdek hun pizza’s op de binnenkoer vanaf 19u

100PAP

Sociaal project en bierleverancier

#Brussel #solidair #sociaal

Het project 100PAP strijdt tegen de materiële en tijdelijke onzekerheid van huisvesting voor groepen mensen zonder papieren. De winst uit de verkoop van de dranken draagt bij tot de financiering van gezonde, relatief stabiele huisvesting die ieders grondrechten respecteert. Het bier 100PAP wordt gebrouwen door de Brasserie de la Senne. Sinds kort is het aanbod uitgebreid met Cuarenta, overheerlijke, 100% natuurlijke limonade (zonder aroma’s, geconcentreerd vruchtensap, andere bewaarmiddelen of antioxidanten).
Er zijn drie smaken: Basilicum // Gember // Maracuya + habanero

100pap.be

Brasserie de la Senne

Brusselse brouwerij

#lokaal #Brussel #bio

Deze Brusselse brouwerij is na een twintigtal jaar een vaste waarde in de hoofdstad en biedt een breed gamma bieren aan. Bitter is de kenmerkende smaak. Hun reputatie is gestoeld op smaak, kwaliteit en het feit dat ze geen compromissen sluiten. Het productieproces is volledig natuurlijk, op basis van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen … Alles voor een lekker pintje!

brasseriedelasenne.be

De Drie Wilgen

Productie en distributie van biologische fruitsappen

#bio #lokaal #België

Overheerlijk, lokaal, biologisch fruitsap. Wat wil een mens nog meer? De Drie Wilgen staat al meer dan 40 jaar voor een ecologisch verantwoorde manier van handelen met respect voor de natuur en haar producten. De Drie Wilgen ontstond in de jaren 80 en kan dus bogen op een jarenlange knowhow en traditie. Kan je wel een boost gebruiken? Probeer een glaasje Happy Ginger!

dedriewilgen.be

Sirop Grizzly Bob’s Syrup

Belgische siropenproductie

#bio #lokaal #België

Smaak, fun, en nog meer smaak! Plezier en kwaliteit kunnen perfect hand in hand gaan. De siropen van Grizzly Bob zijn samengesteld op basis van klassieke en originele recepten, en zitten bomvol smaak. De traditionele plantkunde ligt aan de basis van de productiemethode, waardoor de echte smaak van de gebruikte vruchten en planten bewaard blijft. Productie op basis van biologische grondstoffen, zonder kleurstoffen en bewaarmiddelen: enkel siroop van een infusie van bieten, vruchten en planten.

grizzlybobs.be/sirops

Drink-Drink!

Brusselse brouwerij

#supralokaal #Sint-Gillis

“Drink-Drink!” is een project van drie Brusselaars die elkaar op de schoolbanken leerden kennen en besloten om twee gemeenschappelijke passies samen te brengen: bier en fietsen. Dit jaar stellen we aan de bar hun alcoholvrij biertje voor: Trottinette.

drinkdrink.be

→ Afspraak aan de bar om al die verrukkelijke drankjes uit te proberen! Alcohol vanaf 18 uur

Nanouk

Ijsatelier

#supralokaal #Sint-Gillis

Sinds 2014 maakt Nanouk ambachtelijk, 100% natuurlijk roomijs en sorbet in Sint-Gillis voor ieders smaak. De frisco, die vroeger in het Waals beter bekend was als ‘nanouk’, werd in ere hersteld! Het milieubewuste ijsatelier gebruikt enkel de beste ingrediënten en zo weinig mogelijk suiker voor de echte smaak van lekker ijs.

https://www.nanouk-ice.be/

→ Afspraak op de binnenkoer tussen 14 en 17 uur om de lekkerste, kleurrijke ijsjes van Nanouk te proeven

Rekwup

Verhuur van herbruikbare bekers

#België #coöperatie

De milieubewuste coöperatie Rekwup wil de hoeveelheid afval op evenementen terugdringen. Ze biedt daarvoor milieuvriendelijke oplossingen aan, zoals het hergebruik van bekers dankzij haar professionele verhuur- en afwasdienst!

https://www.rekwup.be/

Haut les coeurs

Kleine, geëngageerde bloemenwinkel

#lokaal #biologisch #België

Waar staat Haut les Coeurs voor? Belgische, biologische bloemen van april tot november en Europese bloemen voor de rest van het jaar, maar altijd seizoensgebonden. En ook: leveringen per fiets, geen plastic, hergebruik van materialen om steekschuimproducten uit te bannen, een uitleendienst van vazen om onnodige inkopen te vermijden en verwerkte of gedroogde bloemen om afval te beperken. Kortom, redelijkheid en zin voor verbetering in de mate van het mogelijke. Een bloemenwinkel naar ons hart!

facebook.com/hautlescoeursbruxelles

Le Grow Studio

Audiovisuele productie

#coöperatie #Brussel

Le Grow Studio maakt televisie, doet aan contentmarketing en creëert inhoud voor social media. De creativiteit en knowhow van haar team draagt bij tot de realisatie van allerhande videoproducties.

legrow.studio/

Microson

Vertaling en technische ondersteuning

#Brussel #lokaal

Sinds meer dan 40 jaar positioneert Microson zich als audiovisueel dienstverlener die technische vertaaloplossingen biedt om zo goed mogelijk aan alle types behoeften te voldoen. Dankzij het professionalisme, de eenvoud, de nauwgezetheid en het aanpassingsvermogen van Microson verlopen onze evenementen vlekkeloos van begin tot einde. Het is een waar genoegen om hen op elke algemene vergadering terug te zien.

microson.be