Skip to content

Kunst op Kantoor – Lola Boris

Evenement

LB_Colors-blocking

Kunst op Kantoor is een initiatief van team Vlaanderen. Om de vier maanden ongeveer tonen we nieuw werk van onze zeer gewaardeerde Smart-vennoten, zowel in het kantoor van Antwerpen als in het kantoor van Gent.

Ben je vennoot van Smart en heb je zin om deel te nemen?

Stuur dan een mailtje naar gent@smart.coop of antwerpen@smart.coop, met vermelding van de referentie “Kunst op Kantoor” en met drie kunstwerken in de bijlage. Alle kandidaturen en kunstvormen zijn welkom!

Bij interesse is het ook mogelijk om een kunstwerk te kopen.

Kom je graag een kijkje nemen?

Dat kan tijdens de openingsuren.

In Gent: Watt The Firms (wattthefirms.be), op 5 minuten wandelafstand van Brugsepoort. Het Smart-kantoor bevindt zich op de 2e verdieping, binnen aanmelden op de zwarte tablet.

In Antwerpen: De Winkelhaak (winkelhaak.be), op 5 minuten wandelafstand van Antwerpen Centraal. Het Smart-kantoor bevindt zich op de 3e verdieping, aanmelden bij het onthaal.

Sinds 1 juni 2024 te zien in het kantoor van Antwerpen: Expo Lola Boris 

“Kunst een extra dimensie geven, die tastbaar is, zorgt voor letterlijk nieuwe diepgang en een speelterrein waar het exploreren troef is.”

Van kindsbeen af verkent Lola Boris de wereld door middel van haar kunst. Ze daagt iedereen uit om te komen spelen in het parallel universum dat ze heeft gecreëerd: een tuin van Eden waar je met de slang bevriend mag worden, alle appels mag opeten, putten mag graven en kampen kunt bouwen. 

Na haar studies Toegepaste Beeldende Kunst aan het Sint-Lucas KSO en later aan de Koninklijke Academie in Antwerpen, werkte ze vijf jaar als print designer voor een bedrijf dat Afrikaanse stoffen produceert. Daar kwam ze in contact met verschillende etnische symbolieken en stammen uit West-Afrika. Het bestuderen van die cultuur, heeft haar kunst beïnvloed. Zo ontstond er een street style en een lijnvoering waarop ze vandaag nog steeds verder borduurt. 

Ze geeft deeltijds beeldatelier aan kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar en is daarnaast continu bezig met allerlei creatieve projecten, waaronder vooral illustraties en schilderijen. Momenteel breidt ze die kennis uit met textiel- en beeldhouwkunst en verkent ze het maken van sculpturen in textiel.  

Meer info: https://www.instagram.com/lola_boris/  

Praktische informatie

De winkelhaak – Smart
Lange Winkelhaakstraat 26
2060 Antwerpen

0032 3 226 21 08
antwerpen@smart.coop

🚲 Gratis fietsenstalling voor de deur
🚲 Fietsenstalling Vélo A’pen voor de deur
🚍 Trein – Station Antwerpen-Centraal
🚍 Tram/bus De Lijn – halte Astridplein

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd?