Skip to content

Kunst op kantoor

Evenement - 13 mei > 13 september in Gent

Agenda_kunst_2

Kunst op Kantoor is een initiatief van team Vlaanderen. Om de vier maanden ongeveer tonen we nieuw werk van onze zeer gewaardeerde Smart-vennoten, zowel in het kantoor van Antwerpen als in het kantoor van Gent.

Ben je vennoot van Smart en heb je zin om deel te nemen?

Stuur dan een mailtje naar gent@smart.coop of antwerpen@smart.coop, met vermelding van de referentie “Kunst op Kantoor” en met drie kunstwerken in de bijlage. Alle kandidaturen en kunstvormen zijn welkom!

Bij interesse is het ook mogelijk om een kunstwerk te kopen.

Kom je graag een kijkje nemen?

Dat kan tijdens de openingsuren (elke werkdag van 9 tot 12u30 en van 14 tot 17 uur).

In Gent: Watt The Firms (wattthefirms.be), op 5 minuten wandelafstand van Brugsepoort. Het Smart-kantoor bevindt zich op de 2e verdieping, binnen aanmelden op de zwarte tablet.

In Antwerpen: De Winkelhaak (winkelhaak.be), op 5 minuten wandelafstand van Antwerpen Centraal. Het Smart-kantoor bevindt zich op de 3e verdieping, aanmelden bij het onthaal.

Sinds 13 mei 2024 te zien in het kantoor van Gent:
Tentoonstelling Ruth Devriendt

Ruths oeuvre is heel divers. Ze maakt tekeningen, schilderijen en constructies, die altijd gaan over de mens in relatie tot zijn omgeving. Ze verbeeldt de problematische verhouding van de mens tot zichzelf, de andere en het andere.

Haar werken geeft ze kleur en gestalte met uiteenlopende materialen: aarde, gruis, lappen stof, draad, alle soorten verf. Ze is tegen de consumptie- en wegwerpmaatschappij en gebruikt dus zaken die anderen weggooien. Wat mensen niet meer waarderen, verwerkt ze tot de gelaagde en geleefde drager van haar werk.

Ruth neemt ook deel aan ’t Landhuis in Gent, een ecologisch en sociaal project, waar ze voor een deel inspiratie vindt voor haar tekeningen.

“A meandering adventure through present observations, materials and the purpose of art to change the world. I’m interested in human correlation, relation and behaviour with each other and the environment. A contrapoint. My art is layered, with a past and a future, a story and a body. Just like life itself.”

Meer info, zie www.ruthdevriendt.com

Praktische informatie

Smart – Nieuwewandeling 62 – 9000 Gent

🚲 Gratis fietsenstalling
🚍 Gewijzigde halte:
11 – P4: Nieuwewandeling
4 – 10 – 12a – 12b – 930: Brugsepoort

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd?